Informatie
Holterman Shipyard
Holterman's baanbrekende Lady Fleur genomineerd bij de World Superyacht Awards

Maart, 2023

Holterman's baanbrekende superjacht Lady Fleur is genomineerd als finalist bij de prestigieuze World Superyacht Awards, die in mei worden uitgereikt.

De 32m lange X-Treme 105 is de kersverse winnaar van twee categorieën op de Design & Innovation Awards, gehouden in Cortina in februari. Nu is ze doorgedrongen tot 's werelds belangrijkste erkenning van uitmuntendheid in superjachtontwerp.

Lady Fleur heeft een totaal uniek achterdek, waarvan het centrale gedeelte kan zakken om de tender moeiteloos uit het water te halen. Het ontwerp maakt het mogelijk om een aangepast vaartuig tot 11m te vervoeren.

Bovendien kan het dek snel worden omgebouwd tot een zwembad, zodra de tender te water is gelaten. Samen met de zorgvuldige engineering en de extreem hoge kwaliteit van de interieurafwerking maken deze kenmerken de X-Treme 105 tot een volstrekt unieke propositie.
Holterman is de Nederlandse scheepswerf achter het ontwerp, dat samen met Bernd Weel voor het exterieur en Diana Naval Architects is ontworpen.

De werf is een familiebedrijf dat in de jaren zestig begon met het bouwen van comfortabele sloepen voor de lokale markt. Met de tweede generatie als eigenaar, heeft de werf het modellen programma uitgebreid met 20m-plus superjacht-kwaliteit projecten en heeft onlangs de X-Treme lijn geïntroduceerd.
Met modellen variërend van 54ft tot 105ft markeert X-Treme een radicale verschuiving naar een meer eigentijdse, flexibele jachtstijl. Holterman’s bereidheid tot maatwerk blijft onverminderd groot, net zoals de ontvangst op de werf, die altijd hartelijk is.

Alle ogen zijn nu gericht op de jurering van de World Superyacht Awards, waarvan de jury bestaat uit de meest prestigieuze en ervaren namen in de industrie. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een spectaculaire ceremonie op 19 en 20 mei in Istanbul, Turkije.
"We wisten dat we met iets bijzonders bezig waren toen we de X-Treme 105 ontwikkelden", zegt werfeigenaar Robbert Holterman. "Maar als je zo ver buiten de gebaande paden gaat, weet je nooit zeker of de wereld je blijft volgen.

"Nou, de twee Design Awards die we al hebben gewonnen, hebben die vraag beantwoord. Nu wachten we met ingehouden adem op de winnaars van de World Superyacht Awards in Turkije. Wat daar ook gebeurt, ik ben namens al onze uitzonderlijke werknemers trots op de nominatie."

Wilt u nog meer de hoogte gehouden worden van de voortgang van de jachten?

Volg ons dan op Instagram: @_xtremeyachts en @holtermanshipyard.

Daarnaast zijn we ook actief op Facebook en Linked-In!